jempiesomsagt

Nej nu

Publicerad 2016-09-29 10:17:00 i Allmänt,

Idag lyser geisten med sin frånvaro. Idag vill jag gnälla. Jag gör det dock uppstyrt i form av en punktlista. Fy fan och bajs och ruttet fläsk, håll i er för nu kommer argbiggan.
 
Idag är jag nämligen så jävla trött på:
 
  • lägenhetsträsket
  • Handelsbanken
  • baciller
  • stela muskler
  • att han i princip aldrig kan vabba
  • ekonomisk begränsning
  • att jag inte passar i några jackor eller skor
  • produktionsbolag/castare som lovar höra av sig "oavsett hur det blir" (så man håller värdefull tid obokad men hade kunnat boka in annat jobb. Fuck you)
  • att det fortfarande är för varmt för mössa.
 Ja det är mitt favoritfilter på Snapchat. Det är så skönt missnöjt.
 
 

Hösten som jävlades

Publicerad 2016-09-28 22:02:55 i Allmänt,

Vad det regnade imorse då. Gröna regnjackan på och så vandra till jobbet som vanligt. Det var jävligt nära att jag tog tunnelbanan, men sen kände jag suget efter att bara få lunka på. En fot i taget. Kvarter efter bro. När jag väl var framme var jag dels väldigt blöt av regn och samtidigt svett, dels väldigt ensam. Det var nog tur. Det tog ett tag innan jag torkat och svalnat och så där. Hade egentligen behövt dra av mig kläderna och glida runt i undisar, men det skulle aldrig falla mig in. Kan hösten ta och sätta in lite mer seriöst snart? Hålla på och skoja hela tiden. Massa varm luft kvar i det kalla som gör att åtminstone jag är i ett tillstånd av lätt ångande konstant. Det ba osar. 
När jag famlat mig in i mörkret på den tomma teatern och letat mig fram till lampknapparna så hittade jag ett gäng röda ballonghjärtan på min stol. Jag vet att det berodde på hastigt nedplock av kvarvarande föreställningspynt, men jag har ju fått lära mig att man ska tänka positivt (något jag suger på egentligen) så jag bestämde mig för att se det som en dos kärlek mitt på den regniga onsdagsmorgonen. Det var ju trevligt ändå.
På tal om kärlek. Imorgon är det tolv år sen R:s lillebror hastigt gick bort i en hemsk olycka. Alldeles, alldeles, galet för ung. Knappt 21 år gammal. Så imorgon kväll blir det öl vid Slussen som vanligt den dagen. Med en massa människor som saknar honom. Det blir bra det.
Mer kärlek åt folket.

Går bra nu

Publicerad 2016-09-26 21:02:00 i Allmänt,

Varje morgon, eller nästan varje morgon i alla fall, går jag i lämmeltåget till jobbet. Lämmeltåget som jag kallar det, är ett tåg av människor egentligen så namnet är ju lite missvisande på det sättet, som halvraskt promenixar till stan. Till jobben. Det är vi som fattat galoppen och använder apostlahästarna till vad de är till för. Egentligen. Vi vandrar. Vandrar för glatta livet, eller åtminstone för förflyttningen, som vore vi ett urfolk. 
Lämmeltåget vill inte cykla. De har hört att man får konstiga muskler som inte kan springa av det, men mest tycker de det är jobbigt att cykla bland bilar. Bland vägarbeten, sopbilar och andra cyklister. Så de har joinat lämmeltåget och efter sen det är inget längre sig likt. Allt är till det bättre. 
Mitt lämmeltåg går från min gata i söderort där vi bor, ner via sjöstan, över en bro och in en bit på söder. Det tar trettio minuter prick. På eftermiddagen, när jag ska hem, går jag också. Fast då utan mitt lämmeltåg. Cirka åttionio procent av mina medlämlar tycks lämligen jobba heltid och jag ju bara halv. Men hej, jag är ju inte den som gråter av lite självsamhet som bekant. Tvärtom.
Det som hänt sen jag börjat gå så här mycket är mycket. Jag tänker dock inte specificera. Men det är bra grejer, uteslutande. Och så var det med det.
Strahlenbergsgatan, min favoritsymmetriska gata i närområdet.

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela