jempiesomsagt

Vika vek vafan

Publicerad 2016-11-30 22:23:35 i Allmänt,

Så tog jag då de två jättekassarna som stått i vårt sovrum i ungefär två veckor – proppfulla med rena handdukar – och vek in dem i lådorna. Jag insåg till slut att de kommer inte att göra det själva, och ingen annan kommer att göra det heller. Jag hinner fylla trettiosju om jag inte viker in dem snart, och då bör poängteras att jag fyller trettiofem om två veckor. Åttiotalet ringde och ville ha en ny chans att uppfostra sina pojkar.
Vidare tänkte jag skita i skärm och bara vara denna onsdagskväll. Men då kom jag på att jag hade en rad beställningar som låg och skvalpade inne i webbshoppen, så det var bara till att börja scrolla, packa och posta. Det är ju kul, ja åtminstone att folk beställer. Scrollandet, packandet och postandet är överjävligt tråkigt.
Så nu sitter jag här ändå med nackont som jag får direkt jag böjer mig över laptopen. Och ögona går ihop som varenda annan kväll också. Jag är en sprudlande människa och fru. Det glittrar.

Jag vilar vid hundra

Publicerad 2016-11-27 21:17:00 i Allmänt,

En avkopplande helg har jag behövt länge. Axlarna i käkhöjd och galoppen i kroppen ni vet. Och spänningshuvudvärken, jävlar. Så då blev det helg. Vad skönt att koppla av lite tänkte jag. Tills jag kom på att hela lördagen blir det inspelning och memorera repliker och drämma näven i en spis och hela söndagen blir det upp och samla familjen och gratta sjuåring sen kalasförberedelser sen kalas sen kalasefterredelser med tillhörande popcornplock och dammsugning i det evinnerliga med föreningens föreningslokals trötta dammsugare som en miljon olika människor använt tidigare. Jippi. Och jävlar vad det har gått i ett. Men tack vare min superduperkompis Micaela så blev rymdkalaset av ändå. Hon har handlat och bakat och fixat och räknat och tänkt och designat och jag är så tacksam att jag vet inte vad. Jag är bra på en del saker men att fixa barnkalas är inte en av dem. Eller att baka. Eller att hålla i trådar och så där ni vet. Jag är däremot bra på att hålla barn vid liv och relativt nöjda under kalasets gång, men det tar ju på krafterna. Minsta lilla antydan till allergi och jag läser förpackningar tills ögona blöder och hostar någon unge gudförbjude till mitt i popcornknaprandet står jag redo i en Heimlichmanöver på en millisekund. Snacka om överspänd. Förutom detta är jag bra på att svara på frågor om hur inspelningen av Familjen Rysberg gick till. Hela Hammarbyhöjdens barn tycks ha sett mig mina få sekunder i Drak-Olles bil. Det är ju kittlande och lite döjobbigt på samma gång.
However. När kalaset var över bar jag upp fem soppåsar och en tårta i famnen och det var bara ren tur att stormen över östra svealand inte tog tag i mig. Nu är det kväll och en unge sover där inne i grottan men de andra två tycks ha fått i sig lite väl mycket av det söta och står i princip uppochner i sängarna. Och aldrig kan så många bajsnödor, Kristersägagodnattor, törstor, tåblödningar, frågor, kissnödor, taavsigpyjamasor och öppnafönstretor inträffa samma kväll. Jävlar vilken aktivitet.
Ett fint kalas fick hon i alla fall Mojsan och hon har ju så härliga och rara kompisar att jag smäller av.
 

Motsägelsernas veckoslut

Publicerad 2016-11-24 14:59:00 i Allmänt,

Okej men vänta lite här nu, är det köphets den här veckan med kulmen i något slags black friday på fredag (duh!), och sen är det köpfri dag på lördag? Då man ska döva sitt samvete? Jämna ut? Minska sin konsumtion och rädda vår jord?

Det verkar ju logiskt. Jätte.


 
 
 

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela