jempiesomsagt

Hajwaii

Publicerad 2015-11-30 12:11:09 i Allmänt, Hawaiidagboken,

Nu har jag fullständigt gått loss för mina sista kronor nästan, i en simbutik på nätet, och beställt mängder av saker som kan hjälpa mig att lugna ner mig en smula kring Hawaiiresan. Punkteringsfria flythjälpmedel, solskyddsdräkter, superful solkeps med hockeyfrillsliknande bakdel så min gosiga lilla bebisnacke (okej, fyraåringsnacke) inte ska bli grillad och så vidare. Badskor i alla barnens storlekar (fanns inte till mig!) för att undvika sjöborrar och annat smärtsamt. Nu fattas bara en hajbur att ställa i vattenbrynet som vi kan hålla till i, hela familjen, för igår läste jag om en hajattack mot ett barn nu i oktober vid JUST DEN STRANDEN VI SKA BO VID, I EN VECKA.
Fucking paradise!
 
 
 
 
 

Jobba hemma och jobba hemma

Publicerad 2015-11-30 10:26:00 i Allmänt,

Vissa dagar är jag på inspelning, vissa dagar på utspelning (som jag råkade säga häromdagen), vissa dagar sitter jag i en reception eller gör något annat på ett kontor och vissa dagar sitter jag hemma och jobbar vid min dator. De dagarna är på något sätt de mest fridfulla för själen. Eller jag vet inte förresten, det beror på vad jag har att göra. Det var inte särskilt fridfullt vid ett tillfälle i höstas när jag satt hemma och slet mitt hår för att få ihop barngrupper, men just nu sitter jag och lyssnar på gubbar och tanter som pratar, och så klipper jag lite i mitt klipprogram. Det är ganska fridfullt för själen. Och ändå - jag har jordens längsta startsträcka för att komma igång! Jag hinner lämna barn, handla onödiga saker på Konsum, rensa avloppet, duscha, göra hårinpackning, koka ägg, snabbstäda vardagsrummet efter morgonkaoset, testa att ha soyamjölk i kaffet istället för ko-dito (rekommenderas förresten, det blev ju fan godare), sortera barnens födelsedagspresenter, sätta nya ljus i kandelabern, gå en runda och tända adventsljusstakar, bädda sängen och skriva en to-dolista. Den listan kan tyckas lite onödig eftersom det jag just to do:at är ju i stora drag det jag skrev ner. Men då får jag stryka streck över gärningarna på en gång och så känner jag mig jävligt effektiv. Testa får ni se. Hur som helst. Det är något skönt med att jobba hemifrån, kanske JUST FÖR att jag hinner rensa avloppet också. När hinner jag det annars? Inte är det när en unge sitter på toa, en unge ropar från vardagsrummet att hon vill ha hjälp med "Näfflix", en unge badar ponnys i handfatet och potatisen kokar över på spisen i alla fall. 
 
 
 

Julefrid

Publicerad 2015-11-29 16:50:00 i Allmänt,

Eftersom vi är så där rationella när det gäller familjeplanering så har vi gjort som så att vi har sett till att få tre barn precis innan jul. Särskilt bra och i synnerhet ekonomiskt eftersom ju även jag fyller år precis innan jul. Och min mamma. Ju fler desto bättre liksom. Ta tre betala för två och så vidare. OM man är miljonär det vill säga, vilket vi ju inte är (än, kan jag väl tillägga lite naivt hoppfullt). Julen är en rätt så ansträngd högtid, inte bara pengamässigt utan även tidsmässigt. Det är födelsedagspresenter och firanden och ej fungerande luciakronor och urvuxna pepparkakskostymer och kalasplaneringar och glöggmingel och julklappsinköp och allt det där inom loppet av typ fyra veckor. Det blir lika stressigt varje år, hur väl vi än försöker planera det. Den här gången tänkte vi ju fly ifrån det hela genom att åka till Hawaii i mitten på december, men det blev egentligen bara ännu mer stressande eftersom vi nu måste hinna med allt på kortare tid istället. Så, idag hade vi barnvakt några timmar och drog ut och brände av lite födelsedagspresentinköp. När man har tre barn som vill en massa olika saker hela tiden samt bråkar väldigt mycket med varandra, och helgerna mellan varven mest känns som stafetter i motvind, så är det ren lyx att få dra hemifrån en helt vanlig söndag och lämna över stafettpinnen till mormor för några timmar. Herregud så effektiva vi har varit, och då hann vi äta både god lunch, hämta massa grejer på Robins jobb och köpa latte, även om det bara var to-go. Som om inte det var nog blev jag uppflörtad medan jag väntade på Robin i Gallerian och allt blev jättepinsamt. Jag måste ha utstrålat någon slags charm, något som inte händer allt för ofta.
När vi väl kom hem igen var det bara att hiva in allt i klädkammaren och belägga den med totalt besöksförbud för alla under 8 år. Sen får det bli inslagningsmaraton ikväll när de är nattade.
 

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela