jempiesomsagt

Bakom alla mina lager

Publicerad 2017-12-14 15:38:00 i Allmänt,

Jaha, igår fyllde jag år och allt, det var ju ett tag sen liksom. Man hinner ju glömma från gång till gång hur det är att fylla år, men denna gång var jag väl förberedd. Jag har velat vara födelsedagsanonym på Facebook i några år och tagit bort mitt födelsedatum därför, men de jävlarna (Facebook) har ändå alltid lyckats röja min hemlighet genom att någon eller några i min bekantskapskrets vet att jag fyller år, skrivit på min wall, och sen är karusellen igång. Då kommer FB på att OJ DET VERKAR SOM ATT JENNIE FYLLER ÅR, SKRIV EN GRATULATION PÅ HENNES VÄGG. Men, jag är ju en sån som helst gör saker i ensamhet, avskildhet, anonymitet (jo) och så vidare, så även att fylla år. Är det konstigt? Ja, det är det nog. Men nu är jag hela trettiosex år gammal och kan inte blunda längre för vem jag är. GIVETVIS gillar jag att få små fina grattismeddelanden som känns som att den här personen har faktiskt tänkt på mig idag, kommit på att jag fyller år och skickat sitt grattis. Men när det blir som en våg av tvångshandlingar, något som bara upptar viktig tid för den där extremt avlägset bekanta människan jag träffade en gång för nio år sen på ett flyktigt jobb, och den ser att oj Jennie fyller år (vem var det nu igen, har vi legat, nej just det vi filmade en scen ihop i ett lågbudgetskolprojekt bara) jag tror jag måste gratta henne på en gång. A men ni fattar. Jag vill skala bort sådant, hur dumt det än kan låta, för deras och min skull.
Och därför tänkte jag att eftersom jag nästan ändå inte är på FB nuförtiden annat än i jobbet som en sidadministratör och så på messenger då, så stänger jag av skiten. Alltså skriva-på-väggen-möjligheten.
Och det funkade. Fick massa fina grattis ändå i luren och har svarat på varenda en, för jag har hunnit det. Nästan. Jag har inte hunnit svara på grattisarna som kom på Jempieteckningar för där inne kan jag inte vara och harva så ofta heller eftersom jag kämpar med haltande hjärna, galopperande hjärta och livsstress. Men det kommer.
Jag är jätteglad för alla grattis i alla fall. Tack <3
 
Men då måste jag få ur mig en sak till. Facetime. Varför ringer folk med Facetime utan att man planerat det? Jag MÅSTE vara förberedd om jag ska prata på Facetime och jag klarar det ändå i princip inte. Jag får stel röst, stelt ansikte, stelt ordförråd och stelt liv, jag KAN OCH VILL inte prata på Facetime annat än i absoluta specialfall, och för att veta om du ingår i ett absoluta specialfall så har vi troligtvis pratat på Facetime en gång redan. Resten av Facetime går fetbort, jag vill inte ha Facetime i mitt liv. Det är aldrig ett bra alternativ, förutom möjligen i något enstaka specialfall som sagt. Men då vet du det redan, ju. GAH.
Nu ringde ett helt främmande nummer på min dator när jag i godan ro satt och fixade med nyttigheter. Ba VEM ringer mig helt oplanerat med BILDMÖJLIGHET och VARFÖR? Jag ramlade av stolen av chocken att helt plötsligt höra den där hemska signalen, se mitt eget underifrån-osminkade-vab-face i skärmen och fick kravla mig tillbaka halvvägs upp på stolen för att med en ensam liten handled, slug och slank som en listig orm, trycka på AVBÖJ på datorn. Liggandes med resten av den ej så sluga och slanka kroppen längs med köksgolvet. 
 
NI FÅR INTE RINGA MIG PÅ FACETIME OM VI INTE KOMMIT ÖVERENS OM DET, OCH DET HAR VI I PRINCIP ALDRIG. (OM DU INTE VAR ETT SÅNT DÄR SPECIALFALL OCH JAG VETAT DET MINST EN HALVTIMME I FÖRVÄG).
 
Nu bör jag nog runda av, de senaste dagarnas vabbande har gjort mig till en avchärmad och oskarmig person, eller om det var tvärtom.
 
Nu ska jag dra på mig solbrillor, sätta en Post-It framför kamerahålet på datorn och dra ner precis alla persienner. 
 
Sa jag att jag var tok-introvert?
Nej, men det är jag, det är bara ingen som någonsin tror mig eftersom de förväxlar min utåt-skoj-och-tjo-och-tjim-och-teater-sida med min innersta, självsamhetsälskande, ensamhetsenergiladdande, högkänsliga och egentligen ganska bräckliga kärna. Jag kan tala om att det är minst två hundra lager av roller och skydd mellan den och det jag lägger mig till med i tjo-och-tjim-sammanhang.
 
Kram och hej för idag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela