jempiesomsagt

Hösten som jävlades

Publicerad 2016-09-28 22:02:55 i Allmänt,

Vad det regnade imorse då. Gröna regnjackan på och så vandra till jobbet som vanligt. Det var jävligt nära att jag tog tunnelbanan, men sen kände jag suget efter att bara få lunka på. En fot i taget. Kvarter efter bro. När jag väl var framme var jag dels väldigt blöt av regn och samtidigt svett, dels väldigt ensam. Det var nog tur. Det tog ett tag innan jag torkat och svalnat och så där. Hade egentligen behövt dra av mig kläderna och glida runt i undisar, men det skulle aldrig falla mig in. Kan hösten ta och sätta in lite mer seriöst snart? Hålla på och skoja hela tiden. Massa varm luft kvar i det kalla som gör att åtminstone jag är i ett tillstånd av lätt ångande konstant. Det ba osar. 
När jag famlat mig in i mörkret på den tomma teatern och letat mig fram till lampknapparna så hittade jag ett gäng röda ballonghjärtan på min stol. Jag vet att det berodde på hastigt nedplock av kvarvarande föreställningspynt, men jag har ju fått lära mig att man ska tänka positivt (något jag suger på egentligen) så jag bestämde mig för att se det som en dos kärlek mitt på den regniga onsdagsmorgonen. Det var ju trevligt ändå.
På tal om kärlek. Imorgon är det tolv år sen R:s lillebror hastigt gick bort i en hemsk olycka. Alldeles, alldeles, galet för ung. Knappt 21 år gammal. Så imorgon kväll blir det öl vid Slussen som vanligt den dagen. Med en massa människor som saknar honom. Det blir bra det.
Mer kärlek åt folket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela