jempiesomsagt

Går bra nu

Publicerad 2016-09-26 21:02:00 i Allmänt,

Varje morgon, eller nästan varje morgon i alla fall, går jag i lämmeltåget till jobbet. Lämmeltåget som jag kallar det, är ett tåg av människor egentligen så namnet är ju lite missvisande på det sättet, som halvraskt promenixar till stan. Till jobben. Det är vi som fattat galoppen och använder apostlahästarna till vad de är till för. Egentligen. Vi vandrar. Vandrar för glatta livet, eller åtminstone för förflyttningen, som vore vi ett urfolk. 
Lämmeltåget vill inte cykla. De har hört att man får konstiga muskler som inte kan springa av det, men mest tycker de det är jobbigt att cykla bland bilar. Bland vägarbeten, sopbilar och andra cyklister. Så de har joinat lämmeltåget och efter sen det är inget längre sig likt. Allt är till det bättre. 
Mitt lämmeltåg går från min gata i söderort där vi bor, ner via sjöstan, över en bro och in en bit på söder. Det tar trettio minuter prick. På eftermiddagen, när jag ska hem, går jag också. Fast då utan mitt lämmeltåg. Cirka åttionio procent av mina medlämlar tycks lämligen jobba heltid och jag ju bara halv. Men hej, jag är ju inte den som gråter av lite självsamhet som bekant. Tvärtom.
Det som hänt sen jag börjat gå så här mycket är mycket. Jag tänker dock inte specificera. Men det är bra grejer, uteslutande. Och så var det med det.
Strahlenbergsgatan, min favoritsymmetriska gata i närområdet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela