jempiesomsagt

Vem som helst bara det inte blir Jennie

Publicerad 2016-01-29 09:49:00 i Allmänt,

Jag kan bli lite sur när folk inte svarar som utlovat. "Vi hör av oss senast imorgon, både om du får rollen eller inte. Absolut senast torsdag". Idag är det fredag och inte fan har jag hört något. Och detta håller jag alltså två datum till för närvarande. För jag kan inte boka upp datumen innan jag vet om jag fått rollen. Som de skulle svara så snabbt om. Jag blir så trött. Det är ett helvete i denna bransch, det är verkligen det. Jag står på randen till en avgrund, min avgrund, den där jag skiter i allt vad jobb och film och tv någonsin har hetat.
Och nej, det är inte den svengelska rollen jag provfilmade för häromsistens, den har jag redan fått nej till. Det går så satans trögt att jag tappar precis all energi. 
Eftersom jag är så trött på filmens sega men hårda värld söker jag ju "vanliga" jobb också. Häromdagen sökte jag dessutom ett jag väldigt gärna ville ha. Jag blev kontaktad redan nästa morgon (sökte på kvällen) och de sa på telesvar att jag måste ringa tillbaka omgående för att det stämde så bra. Men! Nu är det mig vi talar om, kära vänner. Kvinnan med största jävla oflytet i världen när det kommer till jobb och sånt, så när vi väl fick tag i varandra, rekryteraren och jag (som inte jobbade på det aktuella företaget utan skötte detta åt dem), så hade företaget ändrat sina kriterier litegrann, så jag ramlade ur med en smäll. Jag saknade en liten del och då rök jag. I övrigt stämde allt över förväntan. Ba okej? Men hej och hej då rå, på mindre än typ två timmar. Ursäkta att jag bara hade 99 av 100 önskvärda kvalifikationer. Och då är jag INTE en sådan som tar i och spär på sanningen, tvärtom, jag är alldeles för försiktig när jag söker jobb och söker BARA om jag typ redan har erfarenhet av allt. Till skillnad från vissa som söker hårt och brutalt och ba "hey hey det där kan jag, det där med" fast det egentligen bara är båg. Och så får de jobbet. 
Häromdagen blev jag uppmanad av inte mindre än tre personer att söka precis så, skicka på måfå TROTS att jag saknar en del efterfrågade grejer, för det är tydligen chans att få jobbet ändå. Om man inte heter Jennie Danehav förstås, för då är det inte chans att få det. 
Jag tror att jag är svartlistad på tamejfan hela jävla arbetsmarknaden. I något slags centralt register. Jag måste ha gjort oerhört uselt ifrån mig vid något tillfälle, som jag dock inte ens är medveten om, och det brukar jag vara.
Tack och bock säger jag. Snart flyttar jag helt seriöst ut på vischan till ett aaaaaasbilligt hus, och föder tretton barn till. Jag kan odla morötter också. Och leva på FK:s billigaste mammapeng för varje barn. Då skulle jag ha det bättre än nu i alla fall. Så det får nog bli så.
Dagens känsla.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela