jempiesomsagt

Tyst helg

Publicerad 2016-01-25 13:11:00 i Allmänt,

 
I helgen var jag och Robin på landet. Vi behövde lugn och ro helt enkelt. Lite tystnad i huvudet. Ja alltså vi pratade med varandra, vi satt ju inte och teg så, men det var inga glada och stojande barn med den här gången. De var hemma med sin mormor, och det gick ingen nöd på dem kan jag säga, för de jublade högt när vi sa att vi skulle åka själva till landet. Att de inte behövde följa med denna gång. De gillar visserligen att vara där, men det ska tydligen helst vara sommar då. Det kan dock vara mitt i vintern här hemma och så säger vi "vi ska till landet", då är det alltid någon unge som frågar "kan vi bada där då?". Nog för att Östhammar ligger en bit bort, men det är ju inte tal om nån annan klimatzon liksom. Det köper dock inte våra barn riktigt. Det ska alltid vara sommar på landet.
I alla fall. Det var nu allt annat än sommar på landet. Vi fick "stockholmsskotta" framför garaget för att kunna ställa bilen där. Jag som först inte fattade vad Robin menade med stockholmsskotta höll på att garva ihjäl mig när han började köra fram och backa ut som en idiot några gånger. För att platta till snön. Allt som på skoj heter något med "stockholms-" är så jävla hjärndött på nåt sätt, och det är roligt tycker jag. Jag både skäms och är stolt över att vara stockholmare då.
Nästa morgon hade det snöat så då var det min tur att stockholmsskotta.
Vad vi mer gjorde i helgen? Ja hörrni, en hel del skulle jag väl säga, men det behöver man ju inte ta på bloggen. Men vi såg en älg, och vi tog en lång bilpromenad, lite för lång, så när jag blev akut kissnödig fanns det absolut ingenstans att stanna. För kallt var det också, så jag ville inte direkt kissa under en gran i det fria. Vi hittade någon slags hotellrestaurang, men det var så klart stängt. Det är otroligt öde i de där krokarna så här års. Men det är precis det jag bara älskar. Tänk att nästan inte behöva se en enda människa på en hel helg? Ja förutom Robin då, men det är ju självvalt.
På tal om självvalt - på torsdag har vi varit ett par i tolv år. Minus ett år om man ska vara petig, när vi fick för oss att flytta isär ni vet. Det var jättekonstigt, och som tur var tog vi våra förnuft till fånga.
Nä så denna helg har spenderats i en stickad tröja med fläckar på, läsandes böcker och drickandes vin. Bland annat. Vi åt mat också förstås. Och såg film. Äh ni hajar. En extremt skön och lugn helg helt enkelt.
Min stockholmsskottning
 
Middagsfix
 
Och så vår familjs specialitet: Självutlösaren. Som vi tamejfan aldrig hinner med ordentligt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela