jempiesomsagt

Medelålders med butiksskräck

Publicerad 2016-12-13 21:38:00 i Allmänt,

Nu är jag trettiofem år då. Ja det syns sa femåringen. Du har blivit lite längre. Ja det måste jag blivit under natten då sa jag. Det trodde hon också.
 
Jag har fått en väldig massa vin. Va! Vilken vuxenpresent va? Nu måste jag bara skaffa ett vinställ som får plats i ett exakt utrymme vi råkar ha i köket. Ett utrymme där vi bara har en dammig radio som inte funkar, en USA-brevlåda utan något i samt en massa gamla kokböcker lite på tvärsan. Där tänker jag mig, kan jag, vi, ha ett vinställ proppfullt med alla flaskor Irony jag fått. Mitt favoritvin som jag nämnde här för ett par veckor sedan. LYX! Jag är nämligen en sån där som tycker det är pinsamt att gå på systemet, så jag går väldigt sällan på systemet. Annat än i nödfall och det är det ju nästan aldrig som tur är. Varför jag tycker det är pinsamt att gå på systemet? Ja det kan vara olika saker. Ibland är det för att jag får visa leg. Ibland för att jag inte får visa leg, fast när jag tänker på det så har det faktiskt inte hänt, men det skulle kunna vara en pinsam grej. Ibland är det för att alla andra ser så säkra ut och vet vad de ska ha exakt och det gör inte jag, ibland är det för att när jag väl kommer in är det så mycket folk att jag får panik och måste ut igen och en av de jobbigaste grejerna i en köpsituation som jag vet är när jag gått in i en butik med kassalinje och sen INTE KÖPER NÅT! Då måste jag liksom gå förbi kön, förbi kassörmänniskan och ut och se ut som värsta tjuven! ALLA tänker "hallå har hon verkligen inte köpt nåt? VAD har hon i fickorna egentligen? Har hon inte tagit en Japp eller nåt?" Så tänker jag att alla tänker när jag går ut genom en kassa utan att betala något. Ibland klarar jag inte den pressen utan köper något litet bara för att ha något att betala och slippa se ut som en som försöker se oberörd ut för att den inte tagit något och då egentligen ju inte behöver bry sig om hur den ser ut.
Ja det är jobbigt att vara jag ibland, men väldigt kul också. Det rullar omkring många tankar däruppe. Tankar jag inte ens visste att man kunde få.
 
Med det sagt, godnatt. Det blev jäkligt tidigt imorse.
 
På min Twitter idag. Ballongerna liksom flög upp över skärmen. Typiskt sådan liten detalj som kan göra mitt sinne lite ljusare. Tack för det, internetet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela