jempiesomsagt

Ett hål i december

Publicerad 2016-12-10 23:20:00 i Allmänt,

Det är viktigt att du inte låter gjutjärnspannorna stå vattenfyllda i diskhon, säger han. Jag hinner inte tänka på sånt svarar jag. Jag har huvudet fullt av gympapåsar. Nästa dag står en gjutjärnspanna full med vatten kvar i diskhon. Och det var inte jag.
 
Kalas idag då. Ni vet, jag och R har sådan regelbunden och tajmad biologi så vi har gjort alla våra barn i februari mars och de har kommit i november december. Vartannat år där ett tag. Därtill är ju alla flickor. Ska ni inte försöka med en pojke säger folk. Vi är nöjda med att ha flickor säger vi. Och skulle det bli en onge till skulle jag nästan hoppas på en flicka. Jag vet inte hur man lägger små snoppar rätt i blöjan, men det skulle väl ge sig. Jag har ju varit barnvakt och det har gått bra.
Nog om snoppar och snippor. Mamma fyllde år idag. Mormor. Svärmor. Mellandottern fyllde för två veckor sen, minstadottern fyller år imorgon och störstadottern fyller år dan före dopparedan. Kalas hela december. Något som inte har kalas är vårat bankkonto. Igår rullade vi till köpcentrat och köpte en jävla massa födelsedagspresenter och julklappar och födelsedagskalasförfyratjejerifamiljen-fika. Jävla dyrt alltså. Jag sa, hårt och bestämt i bilen på väg hem, att nu startar vi det där bankkontot vi länge tänkt starta, och det ska heta Decemberkontot och vi ska ha autoöverföring varje månad året om. Några hundralappar var, så vi kan punga ut en summa att ha som stöd varje december. Klockrent. Vi börjar imorrn. Nu är vi för trötta och för sockerstinna. Min mamma fyllde år idag ju. Och det var kalas. Jag fyller i dagarna. Trettiofem. Oldie goldie. 
Känslan varje december.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela