jempiesomsagt

Brottstycken ur en onsdag

Publicerad 2016-12-14 20:58:00 i Allmänt,

Han har klippt av sig håret. Det var bra. Jag har nämligen nyligen kommit på att jag inte gillar hans hår. Alltså när det är långt. Får man skriva så? Han vet det inte själv, jag har inte kommit så långt att jag sagt det. Äldsta dottern fick dock en chock först. Hon är sån, gillar inte oannonserade förändringar. Ofta kan det gälla typ byte av matbord, plötsligt besök hos en släkting eller som nu då, ny frisyr på en förälder. 
 
Det gick över fort.
 
Det var halt imorse. Grannen hade ramlat av cykeln i en trafikkorsning. Det hade gått bra, men jävlar säger jag. Jag vågar knappt åka på fyra hjul och hon trampar järnet på två, på blankis.
Själv ramlade jag i skogen. Av alla ställen man kan ramla på i skogen, där man som regel ju dessutom oftast är ensam, ramlade jag när jag mötte två andra människor som också gick i skogen. De ramlade inte. Men de skrattade. Jag fick blåmärke på knät.
 
Och så var det veckohandlingen. Den infaller normalt sett på helgen. Idag är det onsdag och det finns inte en sportslig att vi tar oss iväg till en affär. Det är här Mathem kommer in i bilden. Jag klickar och betalar och de kör hem. Min livräddare i vardagen. Eller vår.
 
Om han blir ledsen över håret när han läser sen? Nä. Han gillar ju inte mitt hår när det är kort. Han säger det bara inte lika rakt ut som jag. Eller som nu, när jag varit hos en frisör som har förvandlat mina guldlockar till en frisyr i nyansen Gammal grävling. Med inslag av ränder som jag sa att jag absolut inte ville ha. Så går det när ens frisör slutar och man tvingas ge sig ut i djungeln av frisörer och leta en ny. Det var ju billigare. Men som med allt – gå inte genvägen skyltad "Billigare". Den leder alltid ett extra varv runt och in på en ny stig: "Göra om och göra rätt och så blev det väldigt mycket dyrare än vad det var tänkt-vägen".
 
Så nu är jag ful i jul. På riktigt.

Den enda som fortfarande älskar mitt hår är Krister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela