jempiesomsagt

Snart flyttdax

Publicerad 2015-12-24 20:43:29 i Allmänt, Hawaiidagboken,

Julaftonsmorgon här, men jag vet att ni börjar runda av era aftnar där hemma. Det är så skumt med tidsskillnader, jag fattar det inte riktigt. Eller jag accepterar det inte riktigt. Det är som nån jävla tidsmaskin och det finns väl inte än såvitt jag vet. Ändå har ni hunnit elva timmar längre än vi. 
Nu har vi en natt kvar i vårt första hus som är beläget i Makaha på sydvästra sidan av ön Oahu. Vi bor i en slags lägenhet i ett större hus hos våra värdar Regan och Cheryl och deras hundar Duke och Dora. Barnen ÄLSKAR Duke och Dora och har lärt sig lite engelska bara för att kunna leka med dem och ropa på dem. De vill inte flytta härifrån just på grund av hundarna, men så måste det bli. Regan och Cheryl har för övrigt varit så otroligt hjälpsamma och gulliga och till och med gett barnen julklappar. Nästa hus vi flyttar till ligger på sydöstra sidan, vid något som heter Koko head. Bil är en total nödvändighet här, och motorvägarna är sexfiliga där det är som värst. Galet! Hade verkligen inte trott det. Men bortom motorvägarna finns lummiga berg, vita stränder och knallturkost vatten. 
Barnen är fullständigt sönderätna av myggor trots att vi försökt ha dem påklädda. Men det är mest myggor dagtid och i kombination med värme och badväder är det i princip omöjligt att undvika myggbett. Så det är bara att hoppas att vi slipper de läskiga myggsjukdomarna som trots allt finns här, även om det kanske inte är jättevanligt. Men jag är orolig såklart.
Som sagt, idag är det julafton och vi ska samla ihop badkläder och barn och åka till en ny strand. God Jul!
Bild från igår kväll. Glutenfri Pasta Carbonara till barnen. Glutenfri mat var svårare här än vi trott, men en superfin ekologisk affär har vi hittat, där de har massor av glutenfritt. Down to earth heter den. Den är litegrann vår räddning. 
Ute på restaurang är det hopplöst, de har vete i det mesta, till och med i pommes frites-oljan på vissa ställen. Och ingen hajar när vi frågar. Så trots vår stora försiktighet fick Isabell i sig gluten igår och mådde superdåligt under några timmar. Så jobbigt och hemskt och supersynd om henne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela