jempiesomsagt

Oväntad utflykt

Publicerad 2015-12-29 05:11:54 i Allmänt, Hawaiidagboken,

Idag har vi provat en helt ny grej här på Hawaii, nämligen hur vården funkar på akutmottagningen på sjukhuset i Honolulu - The Queens Medical Center. Anledningen var att Isabell plötsligt fick något urinvägsinfektionsaktigt och då det blev riktigt jobbigt för henne var det bara att ringa försäkringsbolaget och SOS International för råd om hur fasen vi skulle göra. Vi fick jättebra hjälp från alla håll och kanter, och Isabells kisserisystem bör fungera normalt igen inom några dagar. Om inte så ska vi komma tillbaka, men då vet vi i alla fall hur det går till och vart vi ska. Jag som först hade tvingat Robin att sköta allt snack eftersom jag är så mycket sämre på engelska, fann mig relativt snart sitta och prata med personal efter personal och beskriva situationen och svara på frågor helt själv på min knackiga, osäkra men uppenbarligen helt funktionella engelska. Jag förvånade mig själv, och så här i efterhand kan jag nog kosta på mig att kalla mig lite stolt över mig själv.
Det gick mycket fortare än på en svensk akutmottagning, åtminstone idag, jag vet ju inte hur det är annars, och alla har varit riktigt hjälpsamma och trevliga. 
När jag frågade Isabell efteråt om det var läskigt på en amerikansk akutmottagning svarade hon föga oväntat ja. "Varför då?" undrade jag. "För att det var en massa skumma vuxna där som hade amputerat sig". Visst, vi såg någon enstaka person med ett halvt ben, men jag skulle inte säga att majoriteten som sökte vård just idag var där på grund av vare sig en tidigare gjord amputation, eller en akut. Det är dock en grej hon har för sig just nu, alla funderingar kring amputationer. Minsta lilla ljud man hörde där inne, eller om någon jämrade sig, så var hon snabb med att fråga "amputerar de folk här?!". När vi slutligen övertygat henne om att hon skulle slippa bli spontanamputerad blev hon lugn.
Nu är vi hemma i huset igen och ska fullkomligt hälla i ungen tranbärsjuice.
Imorgon vore det kul att utforska något annat än den amerikanska vården.
Lill-patienten

Sen lunch/tidig middag efter sjukan

Kommentarer

Postat av: LEXI - Poledancing Psycho

Publicerad 2015-12-29 06:55:19

Aw stackaren, hoppas hon blir bättre fort! Själv har jag kateter-fobi. Så jag kan tänka mig hennes rädsla. <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jempie

Okänd och fattig mångsysslare.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela